Oslavujte ve stylu!

img-0680 800x800

Oslavy Vánoc a Nového roku máme snad všichni spojené s barevnými světýlky, ohňostroji a zelenou, rudou a hlavně zlatou barvou. Zlatá v sobě ale skrývá i spoustu dalších tajemství – věděli jste, že právě extrakt ze 24 karátového zlata má spoustu zdravotních benefitů a jeho používání v korejské kosmetice má dlouholetou tradici?

Proč právě zlato?

Výhody užívání zlata pro naši pokožku jsou známé už od pradávna – vždyť i samotná Kleopatra používala na svou pleť zlato! Už ona věděla, že tím získá zdravý a zářivý vzhled. Jeho benefity si však uvědomovali i v Indii nebo Koreji. Ne nadarmo máme zlato spojené s krásnem, opulencí a zdravím.

Jak zlato přesně funguje?

Zlato má antibakteriální účinky, podporuje transport molekul kyslíku přímo do kůže, ovlivňuje buněčné funkce a pomáhá oživovat a omlazovat pleť. Zlato uchová kůži pevnou, pružnou a mladistvou, podporuje lymfatickou drenáž a krevní cirkulaci, což napomáhá odstraňování toxinů a pročišťování pleti. Ionty ve zlatě stimulují obnovu buněk a zlepšují krevní oběh – to vede ke zlepšení metabolismu a zdravěji vypadající pokožce. Používání zlata také snižuje suchost, zpomaluje přirozený pokles produkce kolagenu, zlepšuje pružnost kůže a pomáhá zmírnit kožní infekce a akné. A aby toho nebylo málo, zlato pomáhá snižovat tvorbu melaninu, kožní alergie a akné, stimuluje krevní oběh a zvyšuje hydrataci kůže. Drobné částice zlata pronikají skrze kůži a dodávají jí zářivý vzhled.

Jak se zlatý extrakt získává?

Právě pro všechny jeho benefity je dnes zlato považováno za běžnou složku ve skincare produktech. Zlato se navločkuje, zkapalní a přidá do jednotlivých produktů: nejčastěji pleťových masek, hydratačních denních i nočních krémů, opalovacích či očních krémů, nebo balzámů na rty. Zlato se užívá i v lékařství: je podáváno pacientům s revmatoidní artritidou.

V jakých produktech extrakt ze zlata najdu?

Jak už jsme zmínili, zlato našlo zastoupení v téměř všech skincare produktech. Zkuste třeba produkty od známé zlaté Mimi Luzon, například její 24K PURE GOLD KIT. Pokud se chcete do zlata ponořit úplně, doporučujeme masku 4 ošetření 24K PURE GOLD TREATMENT, unikátní kombinaci korekční masky proti vráskám se zlatým listem, jež poskytuje pokožce okamžitý lifting a zářivost. A protože je konec roku a s ním spojené svátky zároveň obdobím klidu, pohody a lásky, nezapomeňte si objednat ošetření rtů 24K PURE GOLD LIP, které vás dokonale připraví na očekávaný i neočekávaný polibek pod jmelím.