Ošetření fascií s patentovanou technologií Release Cutter

Jeden dotek, který dokáže okamžitě omladit unavený obličej. Rukavice Release Cutter pomocí speciální a elektronicky poháněné technologie dokáží velmi efektivně promasírovat, stimulovat a vyhladit pleť. Ošetření dodává pleti jas, pevnost a také zmírňuje otoky i celulitidu a dá se s ním ošetřit i okolí krku dekoltu, celé tělo a poprsí. Patentovanou technologii, zatím jedinou svého druhu na světě si ve vývojovém centru Release Cutter přísně střeží. Aby ne, když s její pomocí rozklíčovali efektivní působení na oblast mezodermní tkáně, kde se nachází fibrózní kolagen.

 

Co jsou fascie

Fascie jsou obaly svalů. Jsou to drobná kolagenová vlákna propojená v sítě. Oddělují vzájemně kosti, svaly, nervy, cévy a orgány. Tělo vlastně drží svůj tvar díky fasciím.

Fascie mají dvě vrstvy, jednu povrchovou a jednu hlubokou. Vzájemná kluznost mezi těmito vrstvami je klíčová pro zdraví pohybového aparátu. Volnost pohybu, kloubní rozsah, správná funkce vnitřních orgánů a mnoho dalšího funguje díky této kluznosti.

Jedná se o velice složitou a nesmírně důležitou součást těla. Pro její komplikovanou strukturu, vlastnosti a funkce zůstávala dlouho neobjevena. A přitom, pokud nefungují, jak mají, mohou být fascie zdrojem jakékoliv, roky neřešitelné, bolesti.

Fascie tvoří ve velké míře voda (až 70%, avšak v závislosti na věku). Pro vázání vody jsou důležité buňky pojivové tkáně (fibroblasty). 

Fibroblasty mají různé funkce: 

- jednou z nich je produkce kolagenu 

- druhou je produkce proteoglykanů na které jsou navázány glykosaminoglykany a tedy především kyselina hyaluronová (mazivo pro pojivové tkáně a tato látka vytváří další molekuly různého stupně rozvětvení a velikosti, aby vyvinuly houbovitou síť, která bude vázat velké množství vody, tedy čím méně kyselina hyaluronová vody naváže, tím méně jsme pohybliví). 

Pokud není fascie dostatečně hydratována, hrozí její poškození, tím pádem i negativní dopad na svaly, tuhost a tím i často vznikající bolesti pohybového aparátu. 

Aby se fascie udržely hydratované, je třeba je aktivně stimulovat.

Neřešíme pouze obličej, ale i tělo, lymfatický systém, jizvy a celulitidu.

Tato metoda dokáže uvolnit tukové buňky, které klesají do hlubších vrstev kůže, kam patří, a nevytvářejí tak nerovnosti na jejím povrchu. Ukazuje se na základě výzkumů, že taková práce s fasciemi zjemňuje jednotlivé vrstvy kůže, zpevňuje ji, posiluje její vlákna, čímž celou pokožku vypíná.

Lymfa, která je zanešená a ucpaná v tkáních, tak se cvičením jen paradoxně UTEMUJE a zatvrdává spolu se svalem. 

Cvičení docílí pouze toho, že prokrvíme a prohřejeme svaly, nikoliv však lymfu a ani celulitidu. Lymfa je tekutina, která jako JEDINÁ a je SCHOPNÁ odstranit podkožní odpad, hleny, toxiny, nadbytečnou vodu v podkoží, které my vnímáme jako celulitidu a též odvést přebytečnou zadrženou vodu. A to jediným ventilem -RUKAVICEMI. 

Dokážeme zlepšit stav jizvy - jakékoliv 

Málo se mluví o pooperační péči o jizvu, o tom jak moc zásadní roli tato péče hraje. Málokoho napadne, že jizva po laparoskopii, která se zdá na první pohled úplně maličká, by nějak mohla působit na svaly či klouby. Ve skutečnosti je taková jizvička otvor do dlouhého tunelu, procházejícím vaším tělem. A už vůbec vás nenapadne, že bolestem zad by mohlo pomoci minutu denně masírovat vaší roky starou jizvu. Zvýšíme prokrvení a postupně ji můžeme oddělit od jednotlivých tkání a uvolníme hluboké srůsty, které díky ní vznikly.

  


 

Rezervace

Rezervujte si svůj termín online nebo na čísle +420 777 407 112

Pobočka v Maiselově ulici je aktuálně pod rekonstrukcí, objednávat se můžete do pobočky v Dejvicích nebo v Andazu.

Rezervace pro Andaz na čísle: +420 775 698 090 nebo na e-mailu: femmespa@seznam.cz

Rezervovat