Deset důvodů, proč je ženšen zdraví prospěšný

20220308_143548

Přezdívá se mu kořen života i proto, že je nejsilnějším posilujícím prostředkem asijské medicíny. Korejský Red ženšen si však můžete dopřát i v Česku, a to exkluzivně na e-shopu byfemme.cz. Jaké konkrétní výhody vám jeho užívání přinese?


Již více než před 5 tisíci lety se lidé domnívali, že dlouhověkost. Pravdou však je, že po jeho užívání se vám výrazně zlepší jak fyzický, tak psychický stav a ten za kvalitním a dlouhým životem přece stojí, ne? Obecně se však dá říct, že posiluje pět životně důležitých orgánů: játra, srdce, plíce, ledviny a slezinu a udržuje tak harmonii celého těla. Pokud nad jeho užíváním ještě pořád váháte, přinášíme vám 10 důvodů, které vám rozhodování ulehčí.

  1. Korejský ženšen je nejprostudovanější bylina na světě. Obsahuje na 180 účinných látek.
  2. Korejský ženšen dokáže vyvážit imunitní systém, který poté funguje správně. Je to především díky adaptogenům, což jsou přírodní látky, které zvyšují odolnost například vůči nemocím.
  3. Zlepšuje cirkulaci krve a tvorbu červených krvinek.
  4. Reguluje krevní tlak, snižuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Ve Finsku byl na lidech trpící cukrovkou proveden placebo pokus, kdy jedné skupině byl podáván ženšen a druhé ne. V porovnání s lidmi užívajícími placebo měli lidé užívající ženšen lepší náladu, uspěli lépe při fyzických i psychologických testech a měli nižší hladinu cukru v krvi.
  5. Působí proti únavě a stresu, což vyplývá i ze studií dr. Brekhmana. Ten v nich zjistil, že díky ženšenu dochází z těla k vyplýtvání antistresových hormonů.
  6. Zlepšuje paměť.
  7. Podporuje potenci. Opět i tento účinek byl vědci prokázán na placebo pokusu. 60 % mužů potvrdilo, že se jim zvýšila sexuální touha a snížil problém s erekcí. Podle východní medicíny se jedná o jedno z nejúčinnějších afrodiziak vůbec.
  8. Ovlivňuje metabolismus tuků – zvyšuje HDL (prospěšný cholesterol) a snižuje LDL (špatný cholesterol).
  9. Působí preventivně proti vzniku karcinomu. Potlačuje růst nádorových buněk. Korejští výzkumníci přidali myším do pitné vody ženšen, a pak zvířata vystavili tabákovému kouři. V porovnání se zvířaty, která pila jen čistou vodu, měla ta, která pila výtažek z šest let starého kořene ženšenu, statisticky významně menší počet plicních nádorů.
  10. Zpomaluje stárnut, zmírňuje poškození buněk způsobené volnými radikály.