Proč Korejská krása

Proč korejská krása?

Zasvěcenci do kosmetického průmyslu, stejně jako spotřebitelé, jsou naprosto posedlí korejskou krásou. Není divu, že Marie Claire označila Koreji novou kosmetickou supervelmocí, která je více než jedno desetiletí napřed globálním inovacím v péči o pleť. Proč taková posedlost?

Stručně řečeno, Korejci jsou jedni z nejnáročnějších kosmetických spotřebitelů na světě. Jeden z předních korejských dermatologů vyprávěl příběh o klientce s bezchybnou, zářivou pletí, která si stěžovala, že i když má dokonalou pleť, chtěla by dosáhnout ještě průhlednějšího porcelánového vzhledu. Na to dermatolog mávl rukou a prohlásil: „Vzdávám se! Korejské ženy mají standardy, které není v lidských silách splnit.“ A právě tyto nebetyčné požadavky jsou tím, co pohání korejský kosmetický průmysl vpřed. Korejští spotřebitelé mají neukojitelnou touhu pečovat o svou pleť, což zároveň napomáhá financovat další rozsáhlý výzkum a vývoj jako je firma Beauren Cosmetik s kterou spolupracujeme. S tisíci kosmetických značek, které vzájemně soupeří o podíl na trhu, je výsledkem hyperkonkurenční, neuvěřitelně inovativní průmysl, který je v čele světové krásy.

MIRACLETOX A CELLSTORY

 Miracletox

Miracletox & Cellstory je výjimečná v tom, že není jen o konkrétních produktech, jde zároveň o změnu přístupu k péči o pleť. Západní kosmetika nabízí především něco na čištění, nějaký krém, možná i sérum, krém na dekolt, krém na oči atd... Miracletox má pouze 6 produktů. Začátečník se v tom může trochu ztrácet, ale tato rozmanitost je jedna z největších výhod korejské kosmetiky. Každý si tak může přizpůsobit denní rutinu péče o pleť, která padne jako ušitá na míru. Místo spoléhání na západní styl kosmetiky, kde panuje neefektivní “vše v jednom,” Miracletox a Cellstory jsou cílené produkty na konkrétní problémy. Není nutné poskládat do své rutiny 10+ produktů, stačí se zaměřit na aspekty, které chcete změnit, a přizpůsobit si kosmetiku dle současných potřeb vaší pleti. Korejská kosmetika proslula nejen inovativním složením. Díky vysokému standardu a dravé konkurenci se výrobci snaží neustále zlepšovat. Korejské laboratoře neúnavně testují, patentují a zkouší přijít s další revoluční novinkou. Popohání je i nároky korejských spotřebitelů; v televizi běží beauty pořady zaměřené na testování nových produktů, každý rok se vyhlašují kosmetické ceny a dokonce používají mobilní aplikace hodnotící ingredience. Výrobci tedy moc dobře znají názory svých spotřebitelů a ví, kterým směrem se vydat za zlepšením. Výsledkem jsou účinné, kosmeticky elegantní produkty.

Ani problematická aknózní pleť není adept na příliš silné čistící gely. I když se mnohým možná líbí krátkodobý pocit jakési svěžesti, stejně jako při použití pleťové vody s obsahem alkoholu, je to jenom trik. Při takto drastickém čištění vaše pleť ve skutečnosti přibere k problémům s akné nově navíc silně poškozenou kožní bariéru a s tím související dehydrataci a ta se napravuje opět jenom dlouhodobou a šetrnou péčí.

Jedním z mých zásadních objevů v korejské kosmetice je toner. Chvíli jsem tápala, co je to za druh produktu. Znala jsem dosud jenom tonikum a to jsem si pamatovala jako silně alkoholovou vodičku, která štípe. Omyl! Toner, obzvláště korejský, je něco zcela jiného.

Vaší pleti by toner naopak měl dopřát pocit úlevy a silné hydratace, jako když se žízniví konečně napijete. I když se občas vyskytuje tvrzení, že toner čistí pleť, nepovažujte toto za plnohodnotný odličovací krok. Maximálně bych řekla, že je dočisťující. Toner se vždy nanáší na již odlíčenou a vyčištěnou pleť. V korejské kosmetice se toner nanáší na pleť po čištění a to hlavně za účelem vyrovnání pH pokožky. Při mytí totiž klesá pH vaší pokožky, které je běžně v rozmezí 4,5-5,5. Ty nejšetrnější čistící gely se soustředí právě na nízké pH produktu, aby mytí co nejméně narušilo kožní bariéru a přirozené pH pokožky. Po umytí se pokožka nakonec vrátí do správné hladiny pH. To ale může trvat i několik hodin (zcela nové, děsivé zjištění!) Při používání mycích gelů s velmi silnou pěnící složkou nebo pro citlivější pokožku se krátce po osušení pleti může dostavit nepříjemný pocit stahující se svědivé kůže. To může mnohé z nás odrazovat od mytí pleti gelem či pěnou. Pokud ale po mytí, klidně ještě na lehce vlhkou pokožku, nanesete vhodný toner, pleť se nikdy do takto podrážděného stavu nedostane. Zajímavá je konzistence tonerů. Je to jako vodička, ale taky není. Toner může mít různou konzistenci od nejřídčí, tj. jako voda, až po takovou sirupovou hustotu nebo dokonce gel, který se při kontaktu s pletí mění na hydratační tekutinu. Nakapejte do dlaní cca 1/2 až 1 čajovou lžičku toneru, rozetřete a dlaněmi velice jemně vklepejte do pokožkyTímto způsobem nejlépe hydratujete pleť a využijete z toneru nejvíce. Pleť už ale nedočistíte. Nicméně po dobrém čištění není potřeba dočišťování.

Nakapejte na vatový tampónek - nicméně pro tonery a esence mají v Koreji zcela jiný druh vatových tamponků, které jsou tenoučké jako papír a slouží k roznesení produktu po obličeji. U nás je nekoupíte.

 Cellstory