Jak v zimě pečovat o svou pleť?

Vyrážíme-li v zimě ven, je samozřejmostí, že se zabalíme do vlněného kabátu, omotáme huňatou šálou a ruce schováme do rukavic. Jak ale v zimních měsících pečovat o naši pleť, která je často vydána na pospas mrazivému vzduchu a studenému větru?

Největší nepřátelé

Mezi největší nepřátele naší pleti patří samozřejmě nízké teploty. Ty totiž zpomalují průtok krve a snižují činnost metabolismu kůže, v důsledku čehož pokožka produkuje méně kožního mazu a ztenčuje se tak její ochranná vrstva. Mráz a vítr pleť zase vysušují. Skrytým nepřítelem jsou ale náhlé teplotní změny, které nastávají při přesunech ze zimy do tepla: pokožku se tak vyčerpává a dochází k jejímu stárnutí a ztrátě elasticity. Při rychlém zahřátí pleti navíc dochází k jejímu překrvení a následnému olupování.

 Jak v zimě pečovat o svou pleť?

 
Jak o svou pleť pečovat?
 

Nezapomínejte na SPF. Chránit svou pleť před slunečním zářením bychom měli po celý rok, ne jen v letních měsících. Používejte produkty s ochranným faktorem minimálně 15, nejlépe 30, a to především na horách, kde je sluneční záření intenzivnější.

Vyživujte svou pleť zevnitř. O své zdraví a krásu musíme pečovat nejen zvenku, ale také zevnitř. Zkuste do své rutiny zařadit doplňky stravy, například Mela Touch On Pro od Thesery. Stačí jedna tableta ráno a večer a dodáte svému organismu antioxidanty z různých zdrojů, podpoříte svůj imunitní systém a prozáříte a vyhladíte svou pleť.

 Jak v zimě pečovat o svou pleť?

Tento přípravek byl navržený předními biotechnology tak, aby dodal našemu organismu různé typy antioxidantů z různých zdrojů. Mela Touch On Pro navíc obsahuje 300 mg glutationu, což je velmi stabilní látka, která reaguje s volnými radikály.

Klíčem jsou hutnější krémy. V chladnějších teplotách je lepší pleť vyživovat a hydratovat s pomocí lipidů (tuků), které jsou obsaženy v krémech hutnější konzistence. Ty udržují vlhkost nejen v buňkách, ale i na povrchu pokožky, která tak zůstane svěží a pružná. Dbejte na množství přírodních výživných složek a dostatek antioxidantů, které vaši pleť ochrání proti volným radikálům. Zvláště žijete-li ve městě!

Vrstvěte! A to nejen v rámci oblékání, ale také v rámci vaší skincare rutiny. Snadnou pomůckou je zapamatovat si, že jdeme od nejlehčích produktů po ty nejhutnější. V zimě pleť ocení zejména sérum s kyselinou hyaluronovou, hutný krém a SPF ochranu.

Nezapomínejte na masky. Potřebuje snad někdo důvod na to, dopřát si zasloužený relax s účinnou pleťovou maskou?! Pokud ano, zimní měsíce jím zajisté jsou. Zkuste třeba over-night masky, které pomohou důkladné absorpci všech produktů vaší večerní skincare rutiny a navíc vaši pleť komplexně zhydratují.

 Jak v zimě pečovat o svou pleť?

Nezapomínejte na rty. Vysušené rty trápí v zimě téměř každého z nás. Kůže na nich je totiž velmi tenká a neobsahuje mazové žlázy. Nezapomínejte proto na balzám, který budete mít vždy po ruce a v případě potřeby budete mít možnost své rty okamžitě dostatečně hydratovat.

 

 Jak v zimě pečovat o svou pleť? Jak v zimě pečovat o svou pleť?

 Jak v zimě pečovat o svou pleť?